Malzemeler:

1 ölçü pizza hamuru (tarif aşağıda)
Tuz ve karabiber
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 adet ayıklanmış ve ince dilimlenmiş körpe enginar (dondurulmuş enginar kalbi)
250 gr. rendelenmiş ya da ufalanmış ricotta peyniri (marketlerde bulunmaktadır)
4-6 adet ançuez (tuzlu balık) filetosu

Tarif:

Pizza Hamuru Tarifi:
25 gram yaş maya ya da 14 gram kuru maya
150 ml. ılık su
375 gram un
1 tatlı kaşığı tuz

Mayayı önce küçük bir kap ılık su içerisine ufalayın ya da serpiştirin (yaş ya da kuru mayayı), krema kıvamını alana dek 10 dakika bekletin. Unu ve tuzu geniş bir kaba koyun ortasını delik haline getirin ve buraya mayalı suyu dökün. Tahta bir kaşıkla unu karışıma yedirinceye kadar karıştırın.

Hamur kabın ortasında top şeklini alınca, ekstra 75 gram unla unladığınız tahta bir yüzey üzerine hamuru aktarın. Parmaklarınızın eklem yerleriyle hamuru 8-10 dakika yoğurun. Hamur sertleşip yapışmaz hale gelince üzerini bir bezle örtüp 1 saat bekletin.

Pizza Tarifi:
Fırınınızı 220 dereceye ısıtın. Hamurunuzu 30 cm çapında açın. Hamurun üzerinde parmaklarınızla minik çukurlar oluşturun, tuz ve karabiber serpin. 2 ½ kaşık zeytinyağını hamurun üzerinde gezdirin ve enginar dilimlerini yerleştirin. Peyniri serptikten ve ançuez dilimlerini yerleştirdikten sonra fırına vererek 25-30 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını fırından çıktıktan sonra pizzanın üzerine serperek servis yapın.

Paylaş
Minimum 6 karakter