Malzemeler:

½ kg patates, ince dilimlenmiş
1-2 adet ince dilimlenmiş soğan
6 yumurta
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı
(İsteğe bağlı olarak, patates miktarını azaltarak dilediğiniz sebzeleri de ekleyebilirsiniz)

Tarif:

Patates ve soğanları zeytinyağında kahverengileşene dek kızartın, bir kenara ayırın ve tavadaki yağı atık yağ kabınıza boşaltın.

Malzeme soğuyunca yumurtaları kırıp tuz ve karabiberle beraber üzerine ekleyin ve karıştırın. Bir tavaya biraz zeytinyağı koyup ısıtın daha sonra yumurtalı karışımı tavaya dökün altı kahverengileşene dek yavaş ateşte pişirin.

Üstünü de pişirmek için tavanın üzerine bir tabak koyarak ters çevirin ve pişmemiş tarafını tavaya yerleştirerek pişirin. Taze yeşil biberlerle üstünü süsleyerek servis edebilirsiniz.

Paylaş
Minimum 6 karakter