Malzemeler:

1 yemek kaşığı İLİOS zeytinyağı
4 adet kemiksiz tavuk incik
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kapari
3 diş kıyılmış sarımsak

¼ bardak beyaz şarap ( ya da su, tavuk suyu)
2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen yaprakları
1 adet limonun suyu
1 adet dilimlenmiş limon, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber

Tarif:

Geniş yapışmaz bir tavayı ısıtın, İLİOS zeytinyağını ekleyin, tuz ve karabiber ile soslanmış tavukları tavaya koyun ve her iki tarafını yaklaşık 8 dakika altın rengini alana dek kızartın. Pişen tavukları  ayrı bir tabağa alın. Tavadaki suyun bir kısmını boşaltabilirsiniz.

Aynı tavaya; tereyağı, kapari, sarımsak, limon suyu ve beyaz şarap ( ya da tavuk suyu) ekleyin. Tavuk ve limon dilimlerini de ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Maydanoz ile yemeğinizi süsleyin. Afiyet olsun.

Paylaş
Minimum 6 karakter