Malzemeler:

2 diş sarımsak
1adet soğan
1 adet havuç
15 gram taze maydanoz
70 gram sucuk
2 adet temizlenmiş tavuk göğsü
İlios sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet tavuk bulyon
300 gram pirinç ( mümkünse paella pirinci)
100 gram bezelye
200 gram temizlenmiş karides
1 adet limon

Tarif:

Soğan, sarımsak, havuç, maydanoz, sucuk ve tavuk parçalarını uygun şekilde doğrayın. Genişçe bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve tüm doğradığınız tüm malzemeyi kırmızı toz biberi ekleyerek orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.

Daha sonra taze kırmızı biberi de doğrayın ve tavaya ekleyerek bir 5 dakika daha pişirin.

Salçayı ve ufalanmış tavuk bulyonu ekleyip karıştırmaya devam edin, pirinci de ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.

750 gram kaynamış su, tuz ve kırmızı toz biber ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15 dakika hafif ateşte pişirmeye devam edin, sürekli olarak içeriden dışarıya karıştırın ve gerekirse su ekleyin. Bezelye ve karidesleri de ekledikten sonra son bir 5 dakika pişirin. Limon ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Paylaş
Minimum 6 karakter