Malzemeler:

8 adet ufak boy temizlenmiş uskumru
2 adet soyulmuş, ince dilimlenmiş havuç
2 adet kıyılmış soğan
4 adet dilim doğranmış domates
3 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
150 ml sek beyaz şarap (isteğe bağlı)
1 adet limonun suyu
2 diş sarımsak

Tarif:

Fırını 180 derecede ısıtın. Pişirme kabına balık, havuç, soğan, defne yaprağı, domates ve maydanozu yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı sosunu dökün. Maydanozu serpin, limon suyu ve biraz su ekleyin, dilerseniz şarap’da ekleyebilirsiniz.

30 dakika kadar pişirin, sebzeler ve balık pişince dilerseniz ılık olarak dilerseniz soğuk olarak (limon sıkarak) servis edebilirsiniz.

Paylaş
Minimum 6 karakter