Malzemeler:

1 su bardağı (200 gr.) Kırmızı Mercimek
Yarım çay bardağı Kepekli Pilavlık Bulgur
1 adet Kuru Soğan
1 adet Patates
1,5/2 lt. Su (Soğuk)
1 çorba kaşığı Domates Salçası
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
1 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Tereyağı
Yarım çorba kaşığı Kuru Nane
(yeteri kadar) Tuz
1 su bardağı Et Suyu (2 Buz Küpü Et Suyu)

Tarif:

Bu tarif esnaf lokantalarında yediğimiz ezogelin çorbasına olan özleminizi giderecek bir tarif. Kavurma işlemi olmadığı için hem çok sağlıklı hem de kısa sürede yapabileceksiniz. Bir tencereye 200 gr kırmızı mercimeği yıkayıp, tencereye alın ve içine 1,5 litre soğuk su koyup, altını yakın. Ortadan ikiye bölüp, tekrar üç parçaya böldüğünüz 1 adet kuru soğanı ve soyup, kabaca doğradığınız 1 adet patatesi tencereye ekleyin.

Patatesin nişastası çorbanın helmeli olmasını sağlayacak. 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekledikten sonra erimesi için biraz karıştırın. Damak tadınıza göre tuzu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Son olarak da ½ çay bardağı kepekli pilavlık bulguru ekleyin.

Yaklaşık 20 dakika, malzemeler kendini bırakana kadar kaynatın. Eğer et veya tavuk suyunuz var ise onu da koyabilirsiniz. Mercimeğinizin ve bulgurunuzun cinsine göre su ilave ederek kıvamını ayarlamanız gerekebilir.

Önce az su ile başlayın, gerekirse su ilave edebilirsiniz. Eğer piştikten sonra su ilave edecekseniz mutlaka kaynar su ilave etmelisiniz. Helmelendikten sonra el blenderından geçirip, ½ çorba kaşığı kuru naneyi ilave edin. İsterseniz kekik veya sumak da ilave edebilirsiniz. Böylece ezogelin çorbanız sıcak sıcak içmeye hazır.

Paylaş
Minimum 6 karakter