Zeytinyağlı ve Portakallı Kek

Malzemeler:

6 adet orta boy portakal
2 ¼ kap un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
4 adet yumurta
½ çay kaşığı tuz
1 kap toz şeker
½ kap sızma zeytinyağı

Tarif:

Fırını 180 derecede önceden ısıtın, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Portakalların kabuklarını rendeleyin ve bir tanesinin suyunu çıkartarak bir kenara ayırın. Yağlı kağıt üzerine un ve kabartma tozunu beraberce elekten geçirin.

Büyükçe bir kaseye kırdığınız yumurtalara tuz ekleyin, bir mixerle 2 dakika çırpın.Yavaşça şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip 1 dakika daha çırpın.

Başka bir kasede portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve zeytinyağını karıştırın. Bir kaşık yardımıyla bu karışımı yumurta karışımıyla karıştırın. Hamuru önceden yağladığınız kek kalıbına dökün ve 50 dakika pişirin (kekin içine bir tahta kaşığın sapını batırın, temiz olarak çıkıyorsa pişmiştir).

Oda sıcaklığında soğuyan kekinizi dilimledikten sonra dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.

Paylaş
Minimum 6 karakter