Zeytinyağı Hakkında

Paylaş

Zeytinyağı İle Yemek Pişirmek

İLİOS Sızma zeytinyağı ile her tür yemeği pişirebilirsiniz. Kızartmalarda, tencere yemeklerinde, sotelerde, soslarda ve fırın yemeklerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz çok yönlü bir zeytinyağıdır.Polifenolce güçlü, kalbe yararlı bir yağ olan İLİOS ile yemeklerinize küçük dokunuşlarla gerçek lezzet katarsınız. Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Zeytinyağlı Uskumru Pilaki Tarifi Tavuklu Sucuklu Paella Fırın Yemeklerinde Zeytinyağı İLİOS Zeytinyağı fırında yemeklere harika ve farkedilir…

Devamı

Zeytinyağı Nasıl Tadılır?

Çanakkale’nin Gizli Kalmayan Hazinesi İlios Zeytinyağı Bardağa koyun ve döndürünBir yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir bardağa koyun, bardağın altını bir elinizle kavrayın, diğer elinizle üstünü kapatın ve aromanın ortaya çıkması için bardağı hafifçe döndürün.Koklayın ve <br/>tadınBardağı burnunuza götürün ve hafifçe koklayın, tanımladığınız aromayı not edin. İçinize çeker gibi adeta höpürdeterek bir yudum alın, dilinizi ön dişlerinizin arkasına değdirin ve içinize…

Devamı

Zeytinyağı Çeşitleri

Sızma Zeytinyağı Sızma zeytinyağı; taze zeytinlerden doğal yöntemlerle elde edilen bir meyve suyudur. Zeytinler kırılır ve hamur elde edilir ve yağ bu hamurdan herhangi bir kimyasal ya da yüksek sıcaklık kullanılmaksızın fiziksel olarak elde edilir. Avusturalyalı zeytinyağı uzmanı Richard Gawel sızma zeytinyağını şöyle tanımlar; sızma zeytinyağı zeytin’in meyvemsi aromasını ve tadını sahiptir ve ayrıca doğal antioksidan içerir. Oleik asit oranı…

Devamı

Zeytinyağı ve Sağlık

Yağlar insan hayatı için en önemli 3 temel besinden biridir ve vücudumuzda büyük yer kaplar. A, D, E ve K vitaminlerini yağlar olmadan vücudumuzun emmesi mümkün değildir. Sızma zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, stressle başa çıkmanızda, ruhsal dalgalanmaların çözümünde ve mental yorgunluklarda iyi geldiği gibi sağlıklı kilo vermenize de yardımcı olur. Yağların kötü şöhretlerine rağmen bütün yağlar kötü değildir. Mesele sizin…

Devamı

Zeytinyağının Kalitesini Etkileyen Faktörler

Çok da bilinmeyen bir gerçek; zeytinyağı taze sıkılmış meyve suyudur ve bozulabilen bir gıdadır. Bu yüzden İLİOS zeytinyağı sıkıldıktan sonra uygun ısı ve saklama koşullarında taze kalması için özen gösterilerek saklanır. Sizlerinde zeytinyağı satın aldıktan sonra evinizde kullanır ve saklarken dikkat etmeniz gereken faktörler vardır. -Zaman; Ambalajlandıktan sonra zeytinyağı’nın 24 ay raf ömrü vardır. Açtıktan sonra geç kalmadan tüketmeniz gerekir.…

Devamı

Minimum 6 karakter