Malzemeler:

750 gr iç bakla
8 adet küçük boy enginar
1 adet soğan
1’er tatlı kaşığı tuz ve un
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı
2 su bardağı su
7 adet yeşil soğan’ın yaprağı, 1 demet dereotu ve 1 kaşık kuru nane, 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarif:

Kuru soğanı, taze soğan yapraklarını ve dereotunu ince ince doğrayıp hazırlayın. Tencereye İLİOS zeytinyağını ekleyip soğanları kısık ateşte pembeleşene dek kavurun.

Soğanlar kavrulunca tencereye iç bakla, tuz, şeker, un, limon suyu ve suyu ekleyin. Eğer enginarlarınız taze ise onları da ekleyin. Konserve ise baklanın 15 dakika pişmesini bekleyin ve enginarları ekleyin. Baklalar yumuşayınca ocağı kapatın, nane ve dereotunu ekleyerek tencerenin kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Ilık haldeyken servis yapınız.

Paylaş
Minimum 6 karakter