Malzemeler:

1 kg pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
1’er tatlı kaşığı tuz,toz şeker ve un
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç

Tarif:

Soğanı yarım ay, pırasayı jülyen, havucu halka şeklinde doğrayın. Pırasaları doğradıktan sonra su dolu bir kapta bekletin.

Tencereye İLİOS zeytinyağını ekleyin, ısınınca soğanları hafifçe kavurun. Daha sonra havucu ekleyeyerek birlikte kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşince suda beklettiğimiz pırasaları, birer tatlı kaşığı un, tuz, şeker ve 2 yemek kaşığı pirinci ekleyin, üzerine 1,5 çay bardağı suyu ekleyerek suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Portakal suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakikada yemeğiniz hazır.

Paylaş
Minimum 6 karakter