Malzemeler:

1 kg taze börülce
2 adet küçük boy domates
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı koruk suyu yoksa limon ya da sirke
1/2 çay bardağı İlios Sızma Zeytinyağı

Tarif:

Taze börülceyi ayıklayın ve yıkayın. Tencerede kaynattığınız suyun içine börülceyi koyun, dilimlediğiniz domatesleri de üzerine ekleyin. Börülcenin cinsine göre 30-45 dakika arası pişecektir. Havanda dövdüğünüz sarımsağı koruk suyu ya da limon yahut sirke ve İLİOS zeytinyağı ile çırparak sos haline getirin. Pişmiş börülcelerinizi cam bir kaba alın, sosu üzer,ne ekleyin. Afiyet olsun…

Paylaş

Yorumlarınızı Paylaşınız

Mesajınız
Ad & Soyad
E-Posta
Telefon

Minimum 6 karakter