Malzemeler:

1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy ayva
1 havuç
1 orta boy soğan
½ limon
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
Sızma zeytinyağı

Tarif:

Kereviz ve ayvanın kabukları soyulur, elma dilimi şeklinde kesilir, varsa kerevizin ortasındaki yumuşak doku temizlenir. Havuç soyulur, istenen şekilde doğranır, tüm malzeme limonlu suda 5 dakika bekletilir.

Soğan ay şeklinde doğranır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur, kereviz, ayva ve havuçlar tencereye dizilir. 1 su bardağı su, tuz ve şeker eklenerek 10 dakika kaynatılır, üzerine portakal suyu eklenerek suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirilir.

Soğuyunca servis tabağına alınır ve üzerine kerevizin taze yaprakları ince kıyılarak servis edilir.

Paylaş
Minimum 6 karakter