Malzemeler:

500 gr dolmalık biber
1 domates
1 su bardağı pirinç
4 soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru kayısı (biberlerin adedi kadar)

Tarif:

Pirinci yıkayıp süzün.Soğanları soyup kıyın.Kuşüzümlerinin şişmesi için ılık suda 10 dakika kadar bekletin.Domatesi soyup zar şeklinde doğrayın.Soğan ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.Doğranmış domates ve kuşüzümünü ekleyin.Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.Tuz,baharat,limon suyu ve kıyılmış maydanozu ilave edip tatlandırın.

Ilınmaya bırakın.Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin.Hazırladığınız iç harcı üstten bir parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde paylaştırın.Üzerlerini birer kuru kayısı ile kapatın.Tencereye yanyana dizip kenarından sıcak su (tencerenin yarısına gelecek seviyede) ilave edin.

Kaynayınca kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.Dolmalar pişince ocaktan alıp ısıya dayanıklı bir kaba aktarın.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar beş dakika kadar pişirin.Ilık olarak servis yapın.

Paylaş

Yorumlarınızı Paylaşınız

Mesajınız
Ad & Soyad
E-Posta
Telefon

Minimum 6 karakter