Malzemeler:

500 gr orta boy dolmalık biber
1 domates
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 küçük paket dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tarçın ve yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1/4 demet kıyılmış maydanoz
2’şer tatlı kaşığı tuz ve şeker
1 1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 1/2 su bardağı su

Tarif:

Yemeklik doğradığınız soğanları İLİOS zeytinyağında kavurmaya başlayın, tam pembeleşmeden dolmalık fıstıkları da ekleyin, fıstıklar hafif kavrulunca pirinci ekleyin ve top top olana dek kavurun. Pirinç kavrulunca, kuş üzümlerini, tuz ve şekeri ve 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra  baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.

Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin.Hazırladığınız iç harcı üstten bir parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde paylaştırın.Üzerlerini birer parça domates ile kapatın.Tencereye yan yana dizip kenarından 1 su bardağı su ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ilave edin.

Yaklaşık 15 dakika (suyunu çekinceye kadar) kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.

Paylaş
Minimum 6 karakter