Malzemeler:

4 adetorta boy patlıcan
4 adetorta boy kabak
20 adetköy biberi

Tarif:

Patatesleri kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım. Yeşil biberleri küçük küçük doğrayalım. Patlıcanları ve patatesleri tuzlu su da 10 dakika bekletelim. Patlıcanları, biberleri ve patatesleri fırın kabına alalım. Üzerine kabuklarını soyduğumuz sarımsakları, tuzu ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.

Önceden ısıtılmış 200° fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzeler yumuşadıktan sonra yağlı kağıdı alıp sebzelerin üzeri hafif kızarana kadar fırında pişirmeye devam edelim. Sosu için; ince ince doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.Üzerine salçayı ilave edip kavuralım. Sonra ince ince doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra tuzu, pul biberi ve suyu ilave edip kaynatalım. Kızarttığımız sebzelerin üzerine sosu eşit şekilde dökelim.

Fırında Soslu Karışık Kızartmamızın üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Paylaş
Minimum 6 karakter